Endokrinoloq Natalia Tananakina yaz vitamin çatışmazlığının qarşısını almaq üçün pəhrizə sitrus meyvələri əlavə etməyi tövsiyə edib.
Foodinfo.az xəbər verir ki, ekspert RIAMO-ya müsahibəsində bildirib ki, sitrus meyvələri, kivi, yaşıl yarpaqlar, lobya, giləmeyvə, qoz-fındıq, balıq, yumurta, süd və süd məhsulları yemək orqanizmi lazımi qida maddələri ilə təmin etməyə kömək edəcək.
Mütəxəssisin qeyd etdiyi kimi, bu məhsullar kalsium, dəmir, sink və C, D və B qrupu vitaminlərinin çatışmazlığını dolduracaq.
Bu vitaminlərin çatışmazlığı immunitet sisteminin zəifləməsinə, dərinin, saçın və dırnaqların pisləşməsinə, enerjinin azalmasına və ümumi rifahın pisləşməsinə səbəb ola bilər.
Leyla