Yaz hipovitaminoz dövrüdür, ona görə də ilin bu vaxtında yağlarla zəngin qidalar yemək xüsusilə vacibdir. Foodinfo.az xəbər verir ki, həkimlər “Sağlam Qidalanma.rf” portalında ilin bu vaxtında diqqətdən kənarda qalmamalı üç qida haqqında danışıblar.
İlk növbədə, söhbət heyvan mənşəli ətdən gedir. Həftədə ən azı üç-dörd dəfə istehlak edilməlidir. Belə məhsullar yağlar, zülallar və ekstraktiv maddələr təmin edəcəkdir.
Ətin tərkibində olan ən vacib element sinkdir. Bədəndəki tərkibi qan damarlarına faydalı ola bilər. İz elementi mal əti və donuz ətindən əldə edilə bilər.
İkinci mühüm məhsul yağlar, xüsusilə kətan toxumu, çətənə və zeytundur. Yaya qədər əlavə funt arıqlamağı sevən bir çox insan bu məhsulları istehlak etməklə kifayətlənir. Ancaq bu qərar ehtiyatsızdır - yağlar çox sayda sağlam yağ ehtiva edir.
Yumurta da oxşar xüsusiyyətlərə malikdir. Onlar mütləq diyetinizə daxil edilməli və gündə ən azı iki dəfə istehlak edilməlidir.