Bir çox insanlar yemək zamanı su, çay və digər içkilər içirlər.

Yemək zamanı maye içmək həzm fermentlərini sulandırır. Yeməyi parçalamaq üçün fermentlərə ehtiyacımız var.

Yeməkdən əvvəl və ya sonra su, çay və digər mayelər içmək daha yaxşıdır. Həddindən artıq yeməyin qarşısını almaq üçün mütəxəssis yeməkdən dərhal əvvəl ilıq su içməyi məsləhət görür. Bu üsul həzmi stimullaşdırmağa kömək edir. Və stəkana bir az limon suyu əlavə etsəniz, effekti artacaq.

Həmçinin, yeməkdən sonra az miqdarda ilıq su və ya bitki çayı içmək həzmi sakitləşdirməyə və asanlaşdırmağa, həmçinin bağırsaq hərəkətlərini stimullaşdırmağa kömək edə bilər.

Leyla