Yulaf omlet və ya sendviç kimi klassik səhər yeməyi seçimidir. Onun tərkibi  lif, zülal, kompleks karbohidratlar, B vitaminləri, maqnezium, fosfor və sinklə zəngindir. Bunun sayəsində sıyıqdan sonra insan uzun müddət aclıq hiss etmir.

Bundan əlavə, tədqiqatçılar yulafın piylənmənin qarşısını almaqda əhəmiyyətli rol oynadığını sübut ediblər: sıyığın tərkibində çoxlu qidalar və az kalori var. Amma eyni zamanda yulafın tərkibindəki vitamin və minerallar orqanizmdəki çatışmazlıqları asanlıqla aradan qaldırır, enerji və güc verir.

Pəhrizdə yulaf qanda xolesterinin səviyyəsini azaldır, qlükoza sıçrayışlarını aradan qaldırır və ürəyin sağlamlığını yaxşılaşdırır. Mədə-bağırsaq traktının fəaliyyəti də yaxşılaşır, otoimmün xəstəliklərin inkişaf riski azalır və uzun qaraciyər olma şansı artır.

Leyla