Yulaf ümumiyyətlə sağlam qida kimi tanınır və diyetoloqlar tərəfindən tövsiyə olunur. Bununla belə, bəzi hallarda yulafın zərərli təsirləri ola biləcəyini bilmək lazımdır. 

Foodinfo.az yulafın zərərlərini təqdim edir:

1. Gluten həssaslığı: Bəzi insanlar qlütenə qarşı dözümsüzlük və ya çölyak xəstəliyi kimi şərtlərlə qarşılaşa bilər. Məlumdur ki, yulafın tərkibindəki avenin zülalı bəzi insanlarda qlütenə bənzər reaksiyalara səbəb ola bilər. 

2. Fitogen turşular: Yulafın tərkibində fitogen turşular var. Bu turşular mineralın udulmasına mane olur və bədəndə bəzi mənfi təsirlərə səbəb olur.

3. Anti-qidalanma tərkibi: Tərkibindəki fitik turşusu kimi qidalanma əleyhinə maddələr həzm sistemi tərəfindən tam mənimsənilmir və bəzi qida maddələrinin udulmasına mane olur.

4. Aflatoksin riski: Kifayət qədər yaxşı saxlanmazsa, aflatoksin adlanan zərərli göbələklərin böyüməsi riski var. Aflatoksinlər insan sağlamlığı üçün ciddi təhlükə yarada bilər. 

5. Oksidləşmə: Yulafın tərkibində doymamış yağ turşuları var. Bu yağlar oksidləşə və sərbəst radikalların əmələ gəlməsinə səbəb ola bilər ki, bu da hüceyrənin zədələnməsinə gətirib çıxarar.