Florensiya Universitetinin neyrodiyetoloqu doktor Chiara Romano beyin funksiyalarını gücləndirən qidalarla bağlı tədqiqat aparıb. Foodinfo.az xəbər verir ki, onun fikrincə, zeytun yağının müntəzəm istifadəsi Alzheimer riskini azaldır. Romano izah edir ki, bu yağın tərkibindəki oleokanthal maddəsi beyində iltihab proseslərini zəiflədir.

O bildirib ki, Aralıq dənizi pəhrizi ilə qidalanan insanlar arasında zehni geriləmə daha az müşahidə olunur. Tədqiqatda gündəlik 25 ml (təxminən 2 xörək qaşığı) sızma zeytun yağı qəbul edən şəxslərdə yaddaş funksiyalarının daha stabil olduğu sübut edilib.

Romano əlavə edib ki, zeytun yağı E vitamini və antioksidantlarla zəngindir, bu isə beyin hüceyrələrinin zədələnməsinin qarşısını alır. Onun araşdırması La Salute Mentale jurnalında dərc olunub.