Dietoloq Yekaterina Kuzina arıqlayan insanların pəhrizinə hansı qidaların əlavə edilməli olduğunu söyləyib. Foodinfo.az xəbər verir ki, o, bu barədə “Axşam Moskva” ilə söhbətində danışıb.
Mütəxəssisin sözlərinə görə, orqanizmin vitamin ehtiyatını artırmaq üçün hər gün təxminən 400 qram təzə tərəvəz və meyvə istehlak etmək lazımdır. Bundan əlavə, qoz-fındıq çoxlu sayda faydalı elementləri ehtiva edir, lakin yüksək kalorili məzmuna görə kiçik ovuclarda istehlak edilməlidir.
Diyetoloq çörəyi taxıl krakerləri ilə əvəz etməyi və qəlyanaltı kimi qaynadılmış ağ quş ətindən istifadə etməyi tövsiyə etdi - ikinci yemək, bulyon və ya salat hazırlamaq üçün də istifadə edə bilərsiniz.
Başqa bir çox yönlü məhsul az yağlı qatıqdır. Müstəqil "yemək" kimi istifadə oluna bilər və sıyıq və ya meyvə salatına garnitür kimi əlavə edilə bilər. Eyni zamanda, ekspert xatırladıb ki, orqanizm müəyyən miqdarda protein qəbul etməlidir.
Nurlan