Enerjinin qəfil azalması pəhrizdən qaynaqlana bilər. Diyetoloq Ashley Tosh yorğunluğa səbəb olan qidaları sadalayıb.
Söhbət qəlyanaltılardan, xüsusən də şirniyyatlardan gedir. Belə ki, çips, südlü şokolad, taxıl, tost, peçenye, şirin yoqurt və müxtəlif xəmir məmulatları enerji səviyyəsinə mənfi təsir göstərir.
Şəkər, zərif karbohidratlar və qeyri-sağlam yağlarla zəngin qəlyanaltılar seçdiyimiz zaman bu, qan şəkəri səviyyələrimizin yüksəlməsinə və çökməsinə səbəb ola bilər ki, bu da özümüzü yorğun, əsəbi və diqqəti cəmləyə bilmir.
Mütəxəssisin fikrincə, qida rasionunuzdakı sadə dəyişikliklər gün ərzində ayıq qalmağınıza kömək edəcək. Məsələn, çipsləri qoz-fındıqla, şirin yoqurtu isə onun yunan alternativi və giləmeyvə birləşmələri ilə əvəz etmək olar.