Soğan hər hansı bir yeməyə əlavə edilə bilən çox yönlü bir tərkib hissəsidir. Foodinfo.az xəbər verir ki, soğanda 100 q məhsulda cəmi 41 kkal var. Karbohidratlar və bitki zülalları ilə zəngindir, həmçinin B vitaminləri və mineralları ehtiva edir: mis, manqan, kalium və fosfor

Soğanın tərkibində müxtəlif flavonoidlər var ki, bunlar iltihab əleyhinə və antioksidant xüsusiyyətlərə malikdir, xroniki xəstəliklərin qarşısını alır.

Soğan "pis" xolesterinin səviyyəsini azalda bilər, qan damarlarının vəziyyətini və qan təzyiqini yaxşılaşdırır ki, bu da ürək-damar xəstəliklərinin qarşısının alınmasında faydalıdır.

Bağırsaqlar üçün faydalı olan və orqanizmin sağlamlığı və immunitet sistemi üçün vacib olan yağ turşularının istehsalını təşviq edən pəhriz lifi ilə zəngindir.

Nurlan