Həkim və teleaparıcı Aleksandr Myasnikov həddindən artıq işlənmiş qidaların, o cümlədən məşhur zülal barlarının zərərlərindən danışıb. Onun sözlərinə görə, onları səhvən sağlam hesab edirlər, lakin onlar nəinki arıqlamağa kömək etmir, həm də sağlamlığa ciddi ziyan vura bilirlər.

 

Doktor Myasnikovun “ultra emal” kateqoriyasına aid etdiyi məhsullar arasında bunlar var: hazır qiymə, xəmir xəmiri, tərəvəz kürüsü, kolbasa, konservlər, kolbasa, toyuq göbələkləri, həmçinin əlavə dadlı süd və qatıqlar. Mütəxəssis vurğuladı ki, insan bu cür məhsullardan nə qədər çox istifadə edərsə, xərçəng, ateroskleroz və böyrək xəstəliklərinə tutulma riski bir o qədər çox olar. Vaxtından əvvəl ölüm riski də artır.

 

Myasnikov deyir ki, təkcə nə yediyimiz deyil, həm də orqanizmimizin qidanı necə qəbul etməsi vacibdir. Lif və quruluşu olmayan məhsullar tam udulmayacaq.

 

Sağlamlığı və gözəl görünüşü qorumaq üçün Myasnikov tərəvəz, meyvə, təbii süd məhsulları, balıq, toyuq, paxlalılar və bütün taxılları minimal işlənmiş formada yeməyi, yediyiniz qida miqdarına nəzarət etməyi və aktiv həyat tərzi keçirməyi məsləhət görür. Bu yanaşma kalori saymaq ehtiyacından qaçacaq və uzun illər sağlam qalmağınızı təmin edəcəkdir.