Mal əti qidamızın ayrılmaz hissəsidir. Foodinfo.az VM.ru-ya istinadən xəbər verir ki, diyetoloq Yelena Solomatina bu barədə danışıb.  Həkimin fikrincə, mal əti heyvan zülalının əla mənbəyidir. Tərkibində sağlamlığı qorumaq üçün lazım olan bütün amin turşuları, vitaminlər və faydalı mikroelementlər var.

Mütəxəssis qeyd edib ki, məhsulun tərkibində yaşlanma prosesini ləngidən və gəncliyi uzadan maddə olan karnosin də var. Antioksidant kimi işləyir və hüceyrələrdə enerji istehsalını artırır.

Dietoloq xatırladıb ki, sağlam insanlar həftədə üç dəfədən çox olmamaqla qırmızı ət yeyə bilərlər. Yaşlı insanlar bu məhsula qapılmamalıdırlar və mal əti istehlakını həftədə bir dəfə azaltmaq daha yaxşıdır.