Ağ çörək heç də zərərli deyil. Bəli, bunun açıq-aşkar “mənfi tərəfləri” var, lakin bu o demək deyil ki, məhsul birdəfəlik pəhrizdən xaric edilməlidir. Foodinfo.az Edimdoma.ru-ya istinadən xəbər verir ki, bunu endokrinoloq və dietoloq Oksana Mixaleva deyib. Onun sözlərinə görə, ağ çörək iki kateqoriyadan başqa hər kəsə icazə verilir.

Ağ çörək asanlıqla həzm olunur, yəni qan şəkərinizin səviyyəsini dərhal yüksəldir. Bu, məsələn, çəki artımına səbəb olur. Bununla belə, normal fiziki fəaliyyəti olan sağlam bir insan üçün ağ çörək zərərsizdir - gündə 150 ​​q-a qədər istehlak edə bilərsiniz. Məhsul yalnız iki halda qadağandır – artıq çəki və diabet xəstəliyi olduqda.