Orqanizmimizin fəsillərə uyğunlaşması və temperaturun dəyişməsinə uyğunlaşması lazımdır. Bu dəyişikliklər xüsusilə iştaha və pəhrizə təsir edir. Dietoloq və şüurlu qidalanma və sağlam həyat tərzi üzrə mütəxəssis Marina Makişa istidə düzgün qidalanma qaydalarını açıqlayıb.
RİA FederalPress-ə müsahibəsində mütəxəssis izah edir: "İsti havada iştahın aktivliyinin aşağı olması səbəbindən yayda verdiyimiz əsas tövsiyələr yeməklərin sıxlığının yenidən bölüşdürülməsidir".
Mütəxəssis naharda yükü azaltmağı və səhər yeməyi və axşam yeməyinə daha çox yemək əlavə etməyi tövsiyə edir. Həmişə sizinlə bir içki içməli və nəmli qalmalısınız. Pəhrizinizə yüngül yeməklər əlavə etməyə dəyər: soyuq şorbalar və zülal maddələrinin əlavə edilməsi ilə salatlar. Şirniyyatlar mövsümi giləmeyvə ilə əvəz edilməli, susuzluğu yüksək şəkər tərkibli soda ilə deyil, su və ya evdə hazırlanmış içkilərlə söndürmək lazımdır.