Lif, orqanizm üçün vacib qida maddəsidir və düzgün həzm sistemi üçün faydalıdır. Lifli qidalar, məsələn, təzə tərəvəzlər və meyvələr, bağırsaq funksiyalarını tənzimləyir. Foodinfo.az xəbər verir ki, həmçinin, lifin zəngin olduğu pəhriz ürək xəstəliklərinin riskini azaldır.

Lif, həzm sistemini təmizləyərək toksinlərin atılmasına kömək edir. İdeal olaraq, hər gün ən azı 25-30 qram lif istehlak etmək məsləhətdir. Lifli qidalar daha uzun müddət tox tutaraq aclıq hissini azaldır və kilo verməyə kömək edir.

Pəhrizdəki lif, şəkərin qanda daha yavaş artmasına səbəb olur. Bəzi tədqiqatlar göstərir ki, lifli pəhriz xolesterol səviyyələrini azaldır. Düzgün lif qəbulunun, şəkərli diabetin idarə olunmasında faydalı olduğunu göstərən çoxsaylı araşdırmalar var.

Lifli qidaların qəbulunu artırmaq üçün təzə tərəvəz və meyvələr gündəlik pəhrizdə mütləq yer almalıdır.