Harvard Tibb Məktəbinin bu yaxınlarda apardığı araşdırma göstərib ki, kərə yağının həddindən artıq istehlakı insanın ömrünü qısalda bilər. Foodinfo.az Championat.com- a istinadən xəbər verir ki, qarğıdalı, zeytun və kolza kimi bitki yağları isə əksinə, uzadır.

Tədqiqat çərçivəsində alimlər 50 il ərzində 220 min amerikalını müşahidə ediblər. Məlum olub ki, daha çox kərə yağı yeyən insanlar az yeyənlərə nisbətən 15% daha çox ölür. Bununla belə, kərə yağını tərəvəz analoqları ilə əvəz etmək ölüm riskini demək olar ki, 20% azaldıb.

Gündə hər əlavə 10 qram bitki yağı xərçəngdən ölüm riskini 11%, ürək-damar xəstəliklərindən isə 6% azaldır. Eyni zamanda, kərə yağı istehlakında oxşar artım xərçəngdən ölmə riskini 12% artırdı.