Artıq yemək yalnız aclıqla bağlı olmaya bilər. Foodinfo.az xəbər verir ki, psixoloq Marina Sklyarova bildirib ki, insanlar çox vaxt qida vasitəsilə həyatlarında çatışmayanı kompensasiya edir və ya şəxsi ölçünü qorumağı bacarmadıqları üçün həddindən artıq yeyirlər. Məlumat Sports.kz tərəfindən yayımlanıb.
Ekspertin sözlərinə görə, qida xüsusilə böyük miqdarda qəbul edildikdə sakitləşdirici təsir göstərir və şüuru zəiflədərək duyğuları maskalayır. Sklyarova vurğulayıb: “Uşaq qorxduqda və ya tənha olduqda əlinə barmaq, əmzik və ya döş gətirir, çünki hələ hisslərini sözlə ifadə edə bilmir. Eyni prinsip böyüklərdə də işləyir: insanlar yeməklə duyğularını boğmağa çalışırlar. Əgər özünüzlə dürüst olmayıb hisslərinizi tanımasanız, qida onları boğmağa davam edəcək.”
Psixoloq əlavə edib ki, çox zaman artıq yemək sürətli həyat tərzinin əksi kimi ortaya çıxır: prosesdən zövq deyil, yalnız nəticə vacib olur, dad və anı yaşamaq arxa plana keçir. Bundan başqa, yemək “səssiz” həyatın kompensasiyası kimi də çıxış edə bilər — bəzən insanlar boşluğu ən azından boşqabda doldurmaq istəyirlər.






