
Bişmiş balqabaq sizin fiqurunuza müsbət təsir edir və orqanizmi vitaminlərlə zənginləşdirir. Endokrinoloq Nataliya Tananakinanın sözlərinə görə, 100 q xam məhsulda cəmi 28 kkal var, lakin hazır yeməyin kalori miqdarı bişirmə üsulundan asılıdır.
Əgər biz sobada balqabağı bişirsək, onun kalori miqdarı dəyişmir. Buna görə də bişmiş balqabaq onu arıqlamağa yönəlmiş müxtəlif pəhrizlərə daxil etmək üçün ən faydalıdır.
Arıqlamaq üçün endokrinoloq əlavələr olmadan tərəvəzi hazırlamağı məsləhət görür. Balqabaq orqanizmi təmizləyir, artıq mayeni çıxarır, həzmi yaxşılaşdırır və güclü sidikqovucudur. Tərkibində çoxlu vitaminlər də var. Məsələn, payız tərəvəzində yerkökü ilə müqayisədə 5 dəfə çox karotin var, həmçinin A, C, B, B2, E, Pp və T vitaminləri var. Ekspertin fikrincə, balqabağın qalan hissəsində bitki mənşəli zülal, lif, minerallar və şəkər. Balqabaq təxminən 90% su ehtiva edir.
Leyla