Mütəxəssis Viktor Lunev, boğaz ağrısı olan xəstələr üçün qidalanma ilə bağlı vacib tövsiyələr verib. Foodinfo.az bildirir ki, o, qeyd edib ki, kəskin infeksiyası olan bütün xəstələrə yeməyin temperaturunun +15 °C-dən yuxarı olmaması tövsiyə olunur. Bu, boğazı qıcıqlandırmamaq və əlavə ağrıya səbəb olmamaq üçün vacibdir.

Pəhrizdə az yağlı bulyonlar, ət və balıq, süd və ya bulyon əlavə edilmiş qaynadılmış sıyıq kimi asan həzm olunan qidalar yer almalıdır. Ayrıca, qurudulmuş buğda çörəyi, fermentləşdirilmiş süd məhsulları və kəsmik boğazın müalicəsinə müsbət təsir göstərə bilər. Şirin və turş meyvə və giləmeyvələr də qida rasionunda yer almalıdır. Şəkər və bal, boğazı yumuşaltmaq üçün əlavə edilə bilər. Bu pəhriz boğazın iltihabını azaldaraq, xəstənin daha rahat hiss etməsinə kömək edir. Son olaraq, xəstələrin həkim tərəfindən müəyyən edilmiş pəhriz və müalicə planına riayət etmələri tövsiyə edilir.