Alma sirkəsi mədə turşuluğunu balanslaşdırmağa kömək edən təbii vasitələrdən biridir. Foodinfo.az xəbər verir ki, xüsusilə, həzm problemləri və mədə turşululuğunun çatışmazlığı ilə bağlı narahatlıqlarda faydalıdır. 

Bu sirkə az miqdarda istifadə edildikdə mədə turşusunun istehsalını stimullaşdırır və həzmi asanlaşdırır. Bu, yeməklərin daha yaxşı parçalanmasına və qida maddələrinin daha effektiv mənimsənilməsinə şərait yaradır.  

Həmçinin, alma sirkəsinin tərkibindəki asetik turşu antibakterial xüsusiyyətlərə malikdir və bağırsaq sağlamlığını dəstəkləyir. Mədə turşusu az olan insanlar yeməkdən əvvəl bir stəkan suya bir-iki çay qaşığı alma sirkəsi əlavə edib içməklə həzm sistemini tənzimləyə bilərlər.  

Ancaq həddindən artıq alma sirkəsi istifadəsi mədə mukozasını qıcıqlandıra və digər həzm problemlərinə səbəb ola bilər. Buna görə də, ölçülü şəkildə və həkim məsləhəti ilə istifadə etmək tövsiyə olunur.