Təzə sarımsaq, zəngin vitamin, mineral və fitonsid tərkibinə görə müalicəvi xüsusiyyətləri ilə tanınır. Foodinfo.az PNZ.ru- ya istinadən xəbər verir ki, bu maddələr immunitet sistemini gücləndirir, bakteriya və viruslarla mübarizə aparır, ürək və qan damarlarının fəaliyyətini yaxşılaşdırır.
Bununla belə, az adam bilir ki, qaynadılmış sarımsağın eyni dərəcədə qiymətli xüsusiyyətləri var. Ümumi praktikant Vladimir İvanov belə bir məhsulun nə üçün faydalı olduğunu izah edib.
“Bişdikdə sarımsağın tərkibində olan mədə selikli qişasını qıcıqlandıra bilən bəzi birləşmələr məhv olur. Bu, qaynadılmış sarımsağı yüksək turşuluğu və ya mədə-bağırsaq traktının xəstəlikləri olan insanlar üçün daha təhlükəsiz edir”, - ekspert deyib.
Həkim vurğulayıb ki, qaynadılmış sarımsağın komponentləri müxtəlif xəstəliklər, o cümlədən artrit və tənəffüs xəstəlikləri üçün faydalı ola biləcək açıq bir antiinflamatuar təsirə malikdir.