Çörəyin insanı kökəltdiyi və bir çox xroniki xəstəliklərə səbəb olduğu məlumdur. Lakin eyni təhlükə şirin tost çörəkləri üçün keçərli hesab edilmir.
Amerika Birləşmiş Ştatları Kənd Təsərrüfatı Departamentinin məlumatına görə, qızartmaq üçün istifadə edilən şirin çörəklərin həddindən artıq olmamaq şərti ilə istehlakında heç bir problem yoxdur.
Şirin çörəklər yüksək lif tərkibi ilə bağırsaq problemlərindən əziyyət çəkən insanlara faydalı ola bilər.
Bundan başqa qeyd edilib ki, şirin çörəyin tərkibində zülal, lif və B1 vitamini, kalsium, fosfor, dəmir, maqnezium, sink və selen kimi minerallar mövcuddur.
Qarğıdalı çörəyi isə lif, kalsium, əvəzolunmaz amin turşuları, lif və B3 vitamini ilə zəngindir. Buna görə də çörəyin düşünüldüyü qədər təhlükəli olmadığını demək olar. Mütəxəssislərin fikrincə, burada əsas məqam istehlak edilən çörəyin miqdarıdır.