Dietoloq, qastroenteroloq, terapevt Aleksandra Razarenova saqqızın tərkibində olan zərərli və təhlükəli maddələrdən danışıb.
Foodinfo.az xəbər verir ki, ekspert Sputnik Radiosuna müsahibəsində bildirib ki, saqqızdakı şəkər əvəzediciləri həddindən artıq şəkər istehlakından qaçmaq istəyənlər üçün faydalı ola bilər. Bununla belə, elə şirinləşdiricilər var ki, onlardan ən yaxşı şəkildə çəkinmək lazımdır.
Mütəxəssisin qeyd etdiyi kimi, bəzi tədqiqatlar göstərir ki, aspartam müxtəlif neyrodegenerativ xəstəliklərin inkişafına səbəb olur. Cyclamate mümkün xərçənglə əlaqəli olduğuna görə bir çox ölkədə qadağandır.
Sukraloz bəzi insanlarda baş ağrısı və ya mədə narahatlığına səbəb ola bilər.
Leyla