Xərçəngin qarşısının alınması üçün düzgün qidalanma mühüm məqamdır. Xərçəngdən qorunmaq üçün hər yeməkdə dənli bitkilər, paxlalılar, kəpəkli un məmulatları, həmçinin meyvə və tərəvəzlər olmalıdır. Siz həmçinin daha çox bitki yağlarını istehlak etməyə çalışmalısınız.
Xəstəliyin baş verməsinin qarşısını almaq üçün "kasıb pəhrizindən" imtina etmək lazımdır. Heyvan mənşəli qidaların, şirniyyatların, yüksək emal edilmiş məhsulların və doymuş heyvan yağlarından imtina etmək olmaz.
İkincisi aşağı keyfiyyətli məhsullardan istifadədir. Belə pəhrizin nəticələri körpə ölümünün artması, qida çatışmazlığı və ya müəyyən qida maddələrinin çatışmazlığından qaynaqlanan xəstəliklərdir.
Nurlan