Belə görünə bilər ki, qida və hazırlanmış yeməklərin soyuducuda saxlanması prosesi mürəkkəb deyil.
Foodinfo.az bildirir ki, bununla belə, nəzərə alınmalı olan bir neçə vacib nüans var.
Məsələn, “iki qayda” adlanan qaydaya riayət etmək vacibdir. Hazırlanmış yeməyin hazırlandıqdan sonra 2 saatdan gec olmayaraq soyudulması və soyuducuya göndərilməsi və sonra iki gün ərzində istehlak edilməsindən ibarətdir.
Bu dövrlər qidanın qorunması üçün optimaldır. Xüsusilə, iki saatdan sonra bakteriyalar isti yeməkdə çoxalmağa başlayır. Eyni şey soyuducuda iki gündən çox saxlanılan qablara da aiddir.
Yeri gəlmişkən, "iki qayda" nın ikinci hissəsi hər hansı bir açılmış bağlama və qutuya aiddir: onların məzmunu iki gün ərzində yeyilməlidir.
Sıfırdan yuxarı 4 dərəcə saxlama üçün optimal hesab edildiyini xatırlamaq vacibdir. Soyuducuda məhz bu temperaturu təyin etməli və isti yeməkləri rəflərə qoyaraq onun artmasının qarşısını almalısınız.