B6 vitamini çatışmazlığı yorğunluğa, əsəbiliyə, tez-tez baş ağrılarına və iştahanın azalmasına səbəb ola bilər. Foodinfo.az xəbər verir ki, mütəxəssislər sağlamlıq üçün bu vacib qida ilə zəngin olan məhsulları sadalayıblar.

Aşağıdakı qidalar bu qidada yüksəkdir:

mal əti, toyuq qaraciyəri;

skumbriya, siyənək;

qırmızı ət və quş əti;

paxlalılar (lobya, mərcimək);

qoz;

günəbaxan toxumu;

inək südü;

pendir;

çovdar və buğda çörəyi.

Mütəxəssislər qeyd edirlər ki, B6 vitamini istiliyə, nəmə və işığa həssasdır. 100 °C-dən yuxarı temperaturda o, pisləşməyə başlayır. Qidalarda B vitamininin yüksək konsentrasiyasını saxlamaq üçün onları qızartmaqdansa qaynatmaq daha yaxşıdır.