Qaymaq süd məhsulları arasında ən qidalı və faydalılarından biridir. O, yüksək miqdarda kalsium, fosfor, A və D vitaminləri ilə zəngindir. 

Foodinfo.az xəbər verir ki, qaymaq sümüklərin möhkəmlənməsi və dişlərin sağlamlığı üçün vacib olan kalsium mənbəyidir. Eyni zamanda, A vitamini göz sağlamlığını qoruyur və dəriyə parlaqlıq verir.

Qaymaq həm də bədənin enerji ehtiyaclarını qarşılamağa kömək edən yüksək kalorili bir qidadır. Onun tərkibindəki sağlam yağlar ürək-damar sağlamlığını dəstəkləyir, lakin ölçülü şəkildə istehlak edilməlidir. 

Həmçinin o, immunitet sistemini gücləndirir və mədə-bağırsaq problemlərinin qarşısını almağa kömək edir.