Göbələk çox faydalıdır, çünki qida dəyərinə görə sağlamlığa müsbət təsir göstərir. Onlar D vitamini ilə zəngindir, bu da son dərəcə faydalıdır. Bu vitaminin çatışmazlığı yorğunluq, zəif sümük sağlamlığı, immunitet sisteminin funksiyasının azalması və bəzi xərçəng növləri də daxil olmaqla xroniki xəstəliklər riskinin artması ilə əlaqələndirilir.  

“Food Science & Nutrition” jurnalında dərc edilən bir araşdırma, müntəzəm olaraq istehlak edilən göbələklərin kalori, yağ və ya natrium əlavə etmədən adekvat miqdarda mikronutrientlər təmin etdiyini müəyyən etdi. Göbələklər hər növ iltihabı azaltmağa kömək edən antioksidan xüsusiyyətlərə malik qida maddəsi olan seleniumla zəngindir. Bağırsaqların işinə, yəni həzm sisteminə də yaxşı təsir göstərirlər.

Bir çox araşdırmalar göbələklərin probiyotik rolunu oynadığını göstərir. Onlar təkcə həzmi yaxşılaşdırmır, həm də diabetli insanlar üçün faydalı ola bilər. Məhz, göbələklər müəyyən bağırsaq bakteriyalarını dəyişdirmək və bununla da mədəaltı vəzinin beta hüceyrələrindən insulin buraxmaq qabiliyyətinə malikdir.

Göbələk yeyən insanlar depressiyadan daha az əziyyət çəkirlər. Tədqiqatçılar bunu göbələklərdə olan bir çox bioaktiv birləşmələrlə, o cümlədən vitamin B12 və antioksidanlarla əlaqələndirirlər.

Müalicəvi xüsusiyyətlərinə görə göbələk 2000 ildən artıqdır ki, dərman məqsədləri üçün istifadə olunur. Onların tərkibində müxtəlif səviyyələrdə immun reaksiyaya səbəb olan birləşmələr var - eyni anda yeddi döyüşdə döyüşən bir qrup əsgər kimi. Göbələklər immun sistemini gücləndirən bioloji aktiv maddələrin, əsasən beta-qlükanların geniş spektri ilə tanınır.