Kif göründükdən sonra bütün qidaları atmaq lazım deyil - onlardan bəziləri hələ də yeyilə bilər. Foodinfo.az xəbər verir ki, bu barədə Qrinviç Universitetinin qida təhlükəsizliyi üzrə eksperti Riçard Fuks MailOnline-a danışıb.
Mütəxəssisin fikrincə, alma, qoz-fındıq və taxılların üzərində kif əmələ gələrsə, dərhal zibil qutusuna atılmalıdır. İnsanlar bu məhsulları istehlak etdikdə allergiya, tənəffüs simptomları və ya mədə-bağırsaq problemləri inkişaf edə bilər.
Bundan əlavə, kif mikotoksinlər adlanan zəhərli birləşmələr istehsal edə bilər ki, bu da immunitet sistemini boğur və reproduktiv zərər verə bilər.
Siz həmçinin kifli yumşaq pendir, giləmeyvə və çörəkdən çəkinməlisiniz. Yemək nə qədər yumşaq və sulu olsa, kif qidaya bir o qədər asan nüfuz edər.
Kifli olsa belə yeyilə bilən azsaylı qidalardan biri sərt pendirdir.
Leyla