
Qaynadılmış yumurta qəlyanaltılar və salatlar üçün çox yönlü tərkib hissəsidir. Foodinfo.az Hochu.ua-ya istinadən xəbər verir ki, bununla belə, onları təmizləmək çətinliyə çevrilə bilər.
Bu üsul üçün bir iynə lazımdır. Yumurtaları suya qoymadan və qaynatmadan əvvəl qabığında kiçik bir deşik açmaq üçün iynədən istifadə edin.
Yumurtanın küt ucunda "hava kamerası" yerləşir. İti ucunu və ya yan tərəfini deşsəniz, qabıq bişirmə zamanı çatlaya bilər.
Bu kiçik deşik vasitəsilə su yemək zamanı qabığın altına nüfuz edəcəkdir. Məhz bu, zülalın qabığa yapışmasının qarşısını alacaq.
Belə bir yumurtanın qabığı çətinlik çəkmədən ayrılacaq.