
Siz mütləq ətirli qarabaşaq yarması hazırlaya biləcəksiniz. Foodinfo.az Nord-news.ru-ya istinadən xəbər verir ki, əsas odur ki, bu qaydalara əməl etməyinizə əmin olun. Əvvəlcə taxılları soyuq su ilə yuyun.
Yeməkdən əvvəl qarabaşaq yarmasını yağsız quru tavada 3-5 dəqiqə qovurmaq yaxşı olardı. Dad fərqi böyük olacaq. Taxılın üzərinə qaynar su tökün, klassik nisbət 1 hissə qarabaşaq yarmasının 2 hissəsidir.
Dərhal duz və yağ əlavə edin. Orta istilikdə qaynama dərəcəsinə gətirin, sonra minimuma endirin. Qapağın altında 10-15 dəqiqə qarışdırmadan bişirin.
İstiliyi söndürdükdən sonra 10 dəqiqə dəmə qoyun.
İstəsəniz, bişirmə prosesində qarabaşağa dəfnə yarpağı, bir diş sarımsaq və ya göbələk də əlavə edə bilərsiniz.