Soyuducunuzu bədəninizin ehtiyac duyduğu lif və sağlam protein mənbələri ilə müntəzəm olaraq doldurmağa vaxtınız yoxdursa sağlam yemək həmişə asan deyil. Mövsümlərarası fasilədə tərəvəz və meyvələrin qiyməti qalxmağa başlayır.
Bu hallarda dondurmuş qida əla alternativ ola bilər. Diyetoloq Rhiannon Lambert ən yaxşı dondurulmuş şəkildə satın alınan 5 qidanın adını çəkib.
Dondurulmuş sarımsaq kəskinliyini bir qədər itirəcək, lakin onun əsas aktiv maddəsi olan allisin hələ də viruslarla mübarizədə immunitet sistemini dəstəkləyəcək.
Dondurulmuş balıq təzə balıqdan daha ucuz olacaq. Eyni zamanda, qida dəyərini itirməyəcək. O, həmçinin faydalı Omeqa-3 yağ turşularını, D və B2 vitaminlərini saxlayır.
Brokoli bağırsaq sağlamlığını əhəmiyyətli dərəcədə yaxşılaşdıra bilər, həmçinin çəkiyə nəzarət və beyin sağlamlığını, iltihabı və immunitet funksiyasını idarə etməyə kömək edə bilər.
Dondurulmuş giləmeyvə soyuducuda daha uzun müddət saxlanılacaq və dadını və faydalı xüsusiyyətlərini itirməyəcəkdir. Məsələn, dondurulmuş qaragilə xərçəng də daxil olmaqla xəstəliklərlə mübarizə aparmağa kömək edən daha çox antioksidan ehtiva edir. Moruq immunitet sistemini gücləndirən C vitamininin əla mənbəyidir.