Bir insanın gündə üç dəfə yemək yeməsi, həmçinin zəruri hallarda, məsələn, səhər yeməyi və nahar arasında qəlyanaltı etməsi məsləhətdir.
Foodinfo.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, bu barədə dietoloq Tatyana Zabalueva danışıb.
Mütəxəssisin sözlərinə görə, səhər yeməyi səhər saat 07:00-dan 09:00-a qədər, nahar saat 12-dən 14:00-a qədər, axşam yeməyi isə 17:00-dan 19:00-a kimi olmalıdır.
"Eyni zamanda, səhər yeməyi və nahar arasına qəlyanaltı əlavə edə bilərsiniz. Bu qəlyanaltıda seçiminiz meyvə və ya sağlam şirniyyatlar olmalıdır. Əgər nahar və axşam yeməyi arasında qəlyanaltı yemək istəyirsinizsə, o zaman qida çox yüngül və zülaldan daha yaxşı olmalıdır", - qidalanma mütəxəssisi əlavə edib.
Onun fikrincə, gün ərzində yalnız bir qəlyanaltı və bu qidada karbohidrat olmamalıdır. Yağlı qidalar da tövsiyə edilmir.
Nutritionist Kseniya Çernaya öz növbəsində qeyd edib ki, müntəzəm səhər yeməyi bədəndə çatışmazlıqlara səbəb ola bilər. Mütəxəssis bu zaman mədə-bağırsaq traktının öz funksiyalarının öhdəsindən daha pis gələcək və orqanizm kifayət qədər lazımi mikroelementləri qəbul etməyəcəyini vurğulayıb. O, günün ilk yeməyi daha sonrakı vaxta köçürməyi və ya tamamilə tərk etməyi məsləhət görmür.