Çoxları zeytun yağı və ya xama ilə hazırlanmış pomidor-xiyar salatını sevir. Bununla belə, pomidor və xiyar eyni vaxtda istehlak edilməməlidir.
Foodinfo.az xəbər verir ki, bu iki tərəvəz bir-birinə uyğun gəlmir. Bu iki məhsulun eyni vaxtda qəbulu nəticəsində mədədə çox təhlükəli qarışıq əmələ gələcək.
Fakt budur ki, pomidor komponenti turşu komponenti, xiyar komponenti isə qələvi tərkib yaradacaq. Arzuolunmaz bir vəziyyət yaranacaq: xiyar parçalanmağa başlayacaq, pomidor isə mayalanmağa başlayacaq. Nəticədə mədə-bağırsaq traktına yük ciddi şəkildə artacaq.
Yuxarıda göstərilənlərin hamısını nəzərə alaraq, qurmanlar aşağıdakı tövsiyələri verməlidirlər: müxtəlif vaxtlarda xiyar və pomidor yeməyə çalışın.