Bir çox sevənlər üçün soyudulmuş qəhvə cazibəsini itirir: nə ətir, nə də dadı onalrı cəlb etmir. Onları başa düşmək olar. Foodinfo.az Doctorpiter.ru-ya istinadən xəbər verir ki, bununla belə, bəzi insanlar soyuq içkiləri zərərli hesab edərək ondan imtina edirlər.

Çox isti qəhvə, eləcə də digər həddindən artıq isti içkilər içməmək daha yaxşıdır. Onlar ağız boşluğunun və mədə-bağırsaq traktının selikli qişasını yandıra və yaralaya bilər.

Həkim Lev Roqojinin sözlərinə görə, soyudulmuş qəhvə əslində isti qəhvə ilə müqayisədə faydalarını itirir. Bu arada, zərər haqqında danışmaq çox yüksəkdir.

Faydalı maddələr ya buxarlanır, ya da oksidləşir və faydalılığını itirir. Bu zaman çoxlu zərərli maddələr əmələ gəlmir. Yəni, onu içə bilərsiniz, qəhvə effekti eyni olacaq, amma içkini ilıq və təzə hazırlanmış içmək daha yaxşıdır.

 Tibb elmləri namizədi və dietoloq İrina Yuzup hesab edir ki, soyudulmuş qəhvənin faydalarının çoxu hələ də qalmaqdadır. Əsas odur ki, o, çox uzun müddət açıq qalmasın, əks halda orada bakteriya inkişaf edə bilər.