Endokrinoloq, Avropa Tibb Mərkəzinin (EMM) profilaktik və qocalma əleyhinə tibb üzrə mütəxəssisi Kamilya Tabeyeva bildirib ki, şirniyyata olan ehtirasın artması müxtəlif səbəblərdən, o cümlədən stress və yuxusuzluqdan qaynaqlana bilər.

Foodinfo.az xəbər verir ki, mütəxəssis “İzvestiya” qəzeti ilə söhbətində belə izah edib ki, şirniyyata həvəs yuxusuzluq, beyinə qan tədarükünün pozulması, həmçinin bağırsaq disfunksiyası nəticəsində yaranan mikroelementlərin çatışmazlığı ilə bağlı ola bilər. Ayrıca, şirniyyat yemək istəyi prediabet və diabet xəstəliyini göstərə bilər.

Bundan əlavə, şirniyyat həvəsi xrom və maqnezium çatışmazlığı ilə, eləcə də qida çatışmazlığı ilə, bir insanın sürətli enerji mənbəyi kimi yağlı və şirin qidalara ehtiyacı olduqda ortaya çıxa bilər.