
“Canlı yemək” verilişinin müəllifi və aparıcısı Sergey Malozyomov turşuların saxlama müddətindən və evdə hazırlanan digər preparatlardan danışıb. "Testlərimizin nəticələrinə görə, hətta iki-üç il, bəzən daha uzun müddət dayanan turşular da yeməli və adətən təhlükəsizdir", - ekspert Sputnik Radiosuna müsahibəsində deyib .
Foodinfo.az bildirir ki, ekspertin fikrincə, saxlama müddəti ilk növbədə hazırlanma texnologiyasından asılıdır. Zəif yuyulmuş tərəvəzlər və ya göbələklər, kifayət qədər miqdarda sirkə, içindəkilər və qapaq arasında hava olmaması botulizmin aktivləşməsinə səbəb ola bilər.
Malozyomov əlavə edib ki, konservlər daha sərin yerdə istehlak keyfiyyətlərini – dadını, teksturasını, xırtıldayanlığını – daha uzun müddət saxlayacaq.
“Mümkünsə, soyuducuda saxlayın. Əsas odur ki, donmanın qarşısı alınsın”, - deyə ekspert əlavə edib.