Şokolad təkcə dadlı deyil, həm də xüsusilə ürək üçün faydalı hesab olunur. Foodinfo.az Rbc.ua- ya istinadən xəbər verir ki, bununla belə, bütün şokolad növləri sağlam deyil.

Şokoladın əsas tərkib hissəsi flavanolları, ürək xəstəliyi və şəkərli diabet riskini azaltmaqla əlaqəli bir növ polifenol ehtiva edən kakao toxumlarıdır.

Şokoladın ürək sağlamlığına təsiri ilə bağlı bir çox araşdırmalar süd və ağ şokoladdan daha çox flavanol ehtiva edən ən azı 70% kakaolu tünd şokoladın üzərində dayanır.

Tədqiqatçılar müəyyən ediblər ki, əlavələr qəbul edən qrupun ürək-damar xəstəliklərindən ölüm riski 27% azalıb.

2024-cü ilin yanvar ayından başqa bir araşdırma, tünd şokoladın yüksək qan təzyiqi və venoz tromboemboliya riskini azalda biləcəyini göstərib, bu, damarlarda qan laxtaları meydana gəldiyi zaman meydana gələn bir vəziyyətdir.

Ağ şokoladın tərkibində kakao dənələri yoxdur. Tünd və südlü şokolad məhsullarına daxil olan lobya adətən flavanol tərkibini əhəmiyyətli dərəcədə azalda biləcək proseslərdən keçir.

Bundan əlavə, şokolad şəkər, yağ və kalori ehtiva edir ki, bu da həddindən artıq istehlak edildikdə ürəyinizə mənfi təsir göstərə bilər.