
Bir az limon kəsdin və tez xarab oldu? Demək olar ki, bütün meyvələri atmaq ayıbdır və onu qurumaqdan və kiflənmədən qorumaq çətindir.Foodinfo.az AmurMedia xəbər agentliyinə istinadən xəbər verir ki, kəsilmiş limonun tam bir ay dayanmasına kömək edəcək sadə bir üsul tapılıb .
Limonu soyuducunuzda uzun müddət saxlamaq üçün onu düzgün kəsmək lazımdır. Meyvənin yarısını kəsib ortasından lazımi miqdarda limonu kəsmək daha yaxşıdır. Qalan hissələr sadə bir diş çubuğu ilə sabitlənməlidir.
Hava ilə təmasda olduqda limonun açıq səthi tez quruyur və üzərinə mikroblar çökür. Dilimlər bir-birinə sıx bağlandıqda, onların arasında demək olar ki, heç bir hava yoxdur. Müvafiq olaraq, qurutma prosesi çox daha yavaş baş verir.