
Qaynadılmış, bişmiş, qızardılmış - hər hansı bir formada kartofu sevirik. Bir çox insan kartofu qabığını soymadan bişirməkdən və yeməkdən həzz alır. Foodinfo.az Glavred.info-ya istinadən xəbər verir ki, kartof qabığını yemək olar. Bundan əlavə, qabığı soyulmamış bişmiş kartof yemək daha faydalıdır, çünki onda çoxlu miqdarda lif və zəruri qidalar var. Kartofu yaxşıca yumaq, cücərtiləri və ləkələri təmizləmək, qabığın yaşıl rəngə malik olmamasına diqqət yetirmək vacibdir.
Sağlam üzvi kartofun qabığı əslində faydalıdır. Kartof qabığının makronutrient tərkibi təsir edicidir. Bir orta ölçülü kartofun bişmiş qabığında 115 kalori, təxminən 5 qram yağ və 3 qram protein var. Tərkibində 27 qram karbohidrat da var.
Kartof qabıqlarının sağlamlıq üçün düşündüyünüzdən daha çox faydası var. Amma bu, istifadə etdiyiniz kartofların üzvi olduğu və qabıqlarının sağlam və yaxşı vəziyyətdə olduğu zaman doğrudur.