Badam südü veganlar və laktoza dözümsüzlüyü olan insanlar üçün uyğundur. Foodinfo.az Championat.com-a istinadən xəbər verir ki, bunu diyetoloq Ceymi Conson deyib. Mütəxəssis badam südünün üç əlavə sağlamlıq faydasını açıqlayıb.

Ürək xəstəliyi riskini azaldır. Badam mono doymamış yağ turşuları ilə zəngindir ki, bu da xolesterin səviyyəsini aşağı salır, infarkt və insult riskini azaldır. Bu yağlar inək südündə olan doymuş və trans yağlardan bədən üçün daha sağlamdır.

Sümükləri gücləndirir. Badam südü kalsiumla zəngindir. Əslində, zənginləşdirilmiş badam südündə inək südündən daha çox kalsium var.

Dərini təmizləyir. Badam südündə E vitamininin yüksək olması dərinin vəziyyətinə müsbət təsir göstərir. Qida maddəsi hüceyrə zədələnməsinin qarşısını alır. Bundan əlavə, E vitamini yaraların sağalması, atopik dermatit və sızanaqlar üçün faydalıdır.