
Suşi Yapon mətbəxinin ən məşhur yeməklərindən biridir. O, əsasən sirkəli düyü, çiy balıq, dəniz məhsulları, tərəvəz və yosun (nori) ilə hazırlanır.
Foodinfo.az suşinin növlərini təqdim edir:
- Maki – Yosuna bükülmüş rulon suşi.
- Nigiri – Düyünün üzərinə qoyulmuş balıq və ya dəniz məhsulu.
- Sashimi – Düyüsüz, sadəcə nazik doğranmış çiy balıq.
- Uramaki – Düyü xaricdə, içlik ortada olan suşi.
Faydaları:
- Omega-3 ilə zəngin olduğu üçün, ürək sağlamlığına faydalıdır.
- Balıq və dəniz məhsulları orqanizm üçün vacib amin turşuları ehtiva edir.
- Düzgün porsiyada yeyildikdə arıqlamağa kömək edir.
Suşi yemək üçün ən yaxşı üsul soya sousu, vasabi və zəncəfil ilə birlikdə istehlak etməkdir.