Suşi Yapon mətbəxinin ən məşhur yeməklərindən biridir. O, əsasən sirkəli düyü, çiy balıq, dəniz məhsulları, tərəvəz və yosun (nori) ilə hazırlanır. 

Foodinfo.az suşinin növlərini təqdim edir:

- Maki – Yosuna bükülmüş rulon suşi.  

- Nigiri – Düyünün üzərinə qoyulmuş balıq və ya dəniz məhsulu.  

- Sashimi – Düyüsüz, sadəcə nazik doğranmış çiy balıq.  

- Uramaki – Düyü xaricdə, içlik ortada olan suşi.  

Faydaları:

- Omega-3 ilə zəngin olduğu üçün, ürək sağlamlığına faydalıdır.  

- Balıq və dəniz məhsulları orqanizm üçün vacib amin turşuları ehtiva edir.  

- Düzgün porsiyada yeyildikdə arıqlamağa kömək edir.  

Suşi yemək üçün ən yaxşı üsul soya sousu, vasabi və zəncəfil ilə birlikdə istehlak etməkdir.