Dubay şokoladı, xüsusilə şirniyyatsevərlər üçün populyar bir seçimdir, amma sağlamlıq baxımından diqqətli olmaq lazımdır. Foodinfo.az Championat.com-a istinadən xəbər verir ki, qastroenteroloq və dietoloq Polina Şubina bu şirniyyatın istehlak miqdarını açıqlayıb.

Mütəxəssisin fikrincə, bir bar Dubay şokoladı böyüklərin gündəlik kalori ehtiyacının təxminən yarısını təşkil edir, bu da təxminən 1380 kkal edir. Şubina bildirir ki, bu şokolad karbohidratlarla zəngindir, hansı ki, qan şəkərinin sürətli artımına səbəb ola bilər. Həkim xüsusilə ürək-damar xəstəlikləri və şəkərli diabet xəstələrinə bu şokoladı yeməməyi tövsiyə edir.

Mütəxəssis Dubay şokoladının istehlakını gündəlik 20-30 qrama qədər məhdudlaşdırmağı təklif edir. Xüsusilə oturaq həyat tərzi keçirən şəxslər üçün bu miqdar təhlükəsizdir. Şubina əlavə edir ki, tünd şokoladdan fərqli olaraq, Dubay şokoladının sağlam olduğunu söyləmək çətindir, lakin vaxtaşırı zövq alınmasında heç bir problem yoxdur. Ancaq müntəzəm istehlak etməyi həkimlər tövsiyə etmir.