Yumurtanı qaynadandan sonra suyunu atırsınız? Bu xəbərdən sonra atmayacaqsınız.
Yumurtanı qaynatdığınız zaman suyun tərkibində olan kalsium yumurtadakından çoxdur. Bu səbəblə, yumurtanı qaynatdıqdan sonra suyunu içmək sümük ağrılarına faydalıdır.
Qaynatdıqdan sonra qalan suyu soyumağa qoyun. İlıqlandığında süzərək saçınıza tətbiq edin. Sudakı zülal saçların daha canlı görünməsini təmin edir.
Qazan, çaynik, qəfədanlarda meydana gələn ərpi yox etmək üçün yumurta qabıqlarını bu alətlərin içində qaynada bilərsiniz.
Gümüş boyunbağı, sırğa, bilərzik, çəngəl-bıçaq dəstlərinizi yumurta suyu ilə parıldada bilərsiniz. (Metbuat.az)
Son xəbərlər
- Alimlər qidada təhlükəli maddələri aşkar edən sensor hazırlayıb
- Stomatoloq mandarini necə düzgün yemək lazım olduğunu açıqladı
- Həkim çuğundur suyunun faydalı xüsusiyyətlərindən danışdı
- “Ammofos Gübrəsi”nin bitkilər üçün hansı faydaları var?
- Hansı qidalarla pendir yemək olmaz?
- Medianın İnkişafı Agentliyi jurnalistləri təyyarə qəzası ilə bağlı təhrif olunmuş informasiya hazırlamaqdan çəkinməyə çağırıb