Düyü faydalı mikroelementlərin və mineralların çatışmazlığını yaşamaq istəmirsinizsə, pəhrizinizdə olması vacib olan ən yaxşı bitkidir. Foodinfo.az xəbər verir ki, mütəxəssislər ilk növbədə düyünün saxlama müddətinin onun dadından asılı olduğunu bildirirlər. İstifadə müddəti bitdikdən sonra düyünün saxlama müddəti üçün bir il mühafizəkar təxmindir, lakin ideal şəraitdə düyü asanlıqla 30 ilədək saxlanıla bilər.

Düyü saxlayarkən üç şeyi nəzərə almaq lazımdır: temperatur, işıq və zərərvericilərə potensial məruz qalma.

İdeal olaraq, temperaturu 12 dərəcədən aşağı olan qaranlıq yerdə, məsələn, temperaturun adətən +7-10 °C olduğu tərəvəz və meyvələr üçün soyuducunun isti bölməsində saxlamaq məsləhətdir. Çoxumuzun mətbəx şkaflarında düyü saxlamağa öyrəşdiyimizi nəzərə alsaq, bu, bir qədər absurd səslənə bilər, amma düyünün saxlama müddətini uzatmaq baxımından doğru yerdən danışırıqsa, bu, mütləq soyuducudur.

Mətbəx şkaflarınızda və ya soyuducunuzda düyü saxlamaq üçün yer yoxdursa, dondurucu haqqında düşünməyiniz məntiqlidir. Soyuducu taxılın keyfiyyətini və qida dəyərini qoruyub saxlamağa kömək edəcək, həmçinin düyüdəki yağın xarab olmasının qarşısını alacaq ki, bu da tez-tez düzgün saxlanmadıqda baş verir.