Tibb elmləri namizədi, qastroenteroloq Yevgeni Belousov, qidaların düzgün saxlanması barədə mühüm tövsiyələrini paylaşıb. Foodinfo.az xəbər verir ki, mütəxəssis, bişmiş yeməklərin soyuducuda saxlanılmadan əvvəl, ya da otaq temperaturunda iki saat ərzində soyumasının vacib olduğunu bildirib. Belousov, mayonezli salatların 12 saatdan çox saxlanmaması, turşu və ya turşu tərəvəzlərdən hazırlanan yeməklərin isə 36 saata qədər soyuducuda saxlanıla biləcəyini açıqlayıb.
Həkim, qızardılmış və qaynadılmış ətlərin ən yaxşı şəkildə bir-iki gün ərzində istehlak edilməli olduğunu bildirib. Ayrıca, bişmiş ördək və ya toyuq kimi daha mürəkkəb yeməklərin düzgün saxlanması şərti ilə iki günə qədər təzə qala biləcəyini qeyd edib. Belousov, qida təhlükəsizliyi və bakteriyaların çoxalmaması üçün bu qaydalara əməl edilməsinin vacibliyini vurğulayıb. Düzgün qida saxlama qaydalarına riayət edərək, həm sağlamlığımızı qoruyar, həm də qida israfını azaldarıq.