Ac qarına qəhvə içməyin mədəyə mənfi təsir göstərməsi ilə bağlı fikirlər mübahisəlidir. Foodinfo.az xəbər verir ki, bu barədə diyetoloq Yulia Çernobrovkina danışıb. O, bildirib ki, mədədə bir dəfə qəhvə həzm prosesinə başlayır, çünki bədən onu maye kimi deyil, qida kimi qəbul edir. Bu, xüsusilə qastritli insanlarda boş mədənin selikli qişasını qıcıqlandıra bilən mədə turşusunun sərbəst buraxılmasına gətirib çıxarır. Qəhvə, kola, çay və bəzi digər qazlı içkilər kimi kofeinli içkilər mədədə turşuluğu artırır və mədə yanmasına səbəb ola bilər.

“Səhər qəhvəsi narahatlıq yaradırsa, onu balanslı səhər yeməyi ilə birləşdirməyə və ya yeməkdən sonra içməyə çalışın”, - deyə diyetoloq tövsiyə edib.