Açılmamış çips paketi düzgün şəraitdə çox uzun müddət saxlanıla bilər. Foodinfo.az xəbər verir ki, istehsalçılar qablaşdırmada 12 ay və ya daha çox saxlama müddətini göstərir. Lakin açılmış çips paketinin saxlama müddəti ilə bağlı heç bir qayda yoxdur.
Rusiya Dövlət Təhsil Universitetinin Təbiət Elmləri Fakültəsi Nəzəri və tətbiqi kimya kafedrasının baş müəllimi Tatyana Droqanova hesab edir ki, bu halda çiplər quruya, sərt və dadsız ola bilər. Eyni zamanda artan hava rütubəti ilə yumşala və xırtıldamağı aradan gedə bilər.
Əgər çipslər düzgün saxlanmayıbsa və xarab olubsa, onların yararlılıq müddəti bitməmiş və ya qablaşdırma yeni açılmış olsa belə, onları heç vaxt yeməməlisiniz. Bunun qida zəhərlənməsi riski var, kimyaçı xəbərdarlıq edib.
Nurlan