Kartofun təhlükələri haqqında çoxdan danışılır. Bir çox həkim onu ​​ayda 2-3 dəfədən çox yeməyi məsləhət görmür. Dedikləri kimi zərərlidirmi?

Amerikalı alimlər aşkar ediblər ki, yox. Onu pəhrizinizdən xaric edə bilməzsiniz: əks halda sağlamlıq problemləri olacaq. Bədən C və B qrupu vitaminlərinin, eləcə də kaliumun kəskin çatışmazlığını yaşamağa başlayacaq. Onlar bu barədə nəticələri təhlil etdikdən sonra Frontiers jurnalında yazıblar.

Tibb Kollecinin alimləri tərəfindən yeni bir araşdırma aparılıb. A. Eynşteyn. İnsanlar şayiələrə və əsassız arqumentlərə inanaraq kartof yeməməyə çalışırlar. İddiaya görə, kartof kökəlməyə, həzm problemlərinə və şəkər xəstəliyinə səbəb ola bilər. Bu arada bir qrup könüllüləri işə götürərək bunun əksini sübut etmək mümkün olub. Siz kartofu taxıl ilə əvəz edə bilməzsiniz.

Təcrübə üçün 2 qrup könüllü cəlb edildi. Hər ikisi eyni kalorili, lakin müxtəlif növ yemək yeyirdilər. Sonra qan analizi verdilər. Nəticədə, elm adamları, kartof əvəzinə taxıl yeyənlərin kalium, B6, C vitaminləri və lif səviyyəsinin daha aşağı olduğunu ifadə etdilər. Kartofdan olan karbohidratlar və taxıldan olan karbohidratlar bir-birini əvəz edə bilməz.