Kökəlməmək üçün axşam yeməyində qarabaşaq yarması ilə toyuq yemək daha yaxşıdır. Foodinfo.az xəbər verir ki, bunu RİAMO-ya müsahibəsində endokrinoloq, tibb elmləri namizədi Oksana Mixaleva deyib. O, bildirib ki, şam yeməyi üçün qidalarda tam zülal və kompleks karbohidratların birləşməsindən istifadə etmək yaxşıdır.
Zülala gəldikdə, bu, balıq, bişmiş yağsız ət və quş əti ola bilər. Ətin çox kalorili olmaması üçün yeməkdən əvvəl dərini sonuncudan çıxarmaq məsləhətdir.
Qarnir üçün həm təzə, həm də bişmiş, qaynadılmış tərəvəzlərdən istifadə edin. Bu, az miqdarda bitki yağı ilə və ya ümumiyyətlə yağsız tərəvəz salatı, tərəvəz güveç və ya sobada bişmiş tərəvəz ola bilər.
Nurlan