Restoranlarda balıq və dəniz məhsulları yeməkləri bir səbəbə görə limonla verilir.

Aşpaz Yuliya Arxipova balıq yeməklərinin nəyə görə limonla yeyilməsinin səbəbini açıqlayıb.

Birincisi, gözəldir. Balıq yeməklərini bəzəmək üçün göyərti, bibər, pomidor da istifadə edə bilərsiniz.

İkincisi, limon suyu, bişdikdən sonra da qala biləcək balıq qoxusu da daxil olmaqla kəskin qoxuları yatırmağa qadirdir.

Üçüncüsü, daha dadlıdır: duzlu balıq və turş limon dadların əla kontrastını yaradır.

Dördüncüsü, limon balığın təzə qalmasına kömək edir. limon turşusu təbii qoruyucudur.

Bundan əlavə, limon turşusu yemək zamanı filetoyu bir yerdə saxlayır, parçalanmasının qarşısını alır (lent.az).